Laurent Denimal

Home Books Critics
book

“Handlaget är lätt, blicken är personlig, inställningen respektlös. Laurent Denimal fotograferar det som roar honom och låter sig alls inte imponeras av den höga syftning som Millesgården utstrålar.” - av Torkel Rasmusson, Fotografisk Tidskrift, 4/2008.

“(...) Kanske skulle jag tröttna även på skulpturerna i Millesgården, men i Laurent Denimals bilder upplever jag spänning, skönhet och humor. (...) han har gjort denna poetiska och humoristiska skildring och viktiga dokumentation av skulpturparken.” - av Ralph Nykvist, Foto, 9/2008.

"(...) Laurent Denimal har gjort ett genialt porträtt på sig själv och alla sina kollegor. En samtidsgestalt i det urbana landskapet, en hjältefigur som likt den antika gudagestalten och skobevingade Hermes ilar kors och tvärs genom trafikkaoset med ett viktigt meddelande i sin ryggväska." av Stefan Nilson, Fotografisk Tidskrift, 19 mars 2012. Läs mer...

"Ett minimalistiskt yrkesreportage som framhäver fartens skönhet såväl som arbetets, och de byggstenar som cykelbudets tuffa dagsverke vilar på: intuition, snabbhet och improvisation. Tre egenskaper som i det här fallet också gäller det fotografiska arbete som resulterat i denna kondenserade bildberättelse." - av Marie Lundquist, Svenska Dagbladet, 22 juni 2012. Läs mer...

couverture2b
couverturecopie

Det finns ett stort mått av lekfullhet i hans bilder. Lite som när ett barn fotograferar. Han upptäcker att Kaknästornet sticker upp över trädtopparna, Klick! En av hans kollegor sticker upp huvudet ur en tät häck, Klick! (…) Samtidigt så reflekterar han på den vuxnes sätt över problem som uppstår när kultur ( eller okultur) och natur möts. -av Tommy Arvidson, Omfotoboken, 4 juli 2014.

©2016 ldp - february 2016 - e-mail